Packaging Donckers maakte de voorbije jaren werk van een hypermodern bedrijfsgebouw in Lier en investeerde in de ontwikkeling van een geautomatiseerde workflow. Daarnaast behaalden we in 2019 ook het BRC-certificaat.

Verpakkingen zijn onmisbaar bij de productie van verschillende goederen in de voedingsindustrie. Het is daarom erg belangrijk dat het produceren van deze verpakkingen veilig en volgens de hoogste kwaliteitsnormen verloopt.

Waarom de BRC/IoP-standaard?
Om die ambitie te kunnen realiseren, werd de BRC/IoP-standaard in het leven geroepen. De focus van de BRC/IoP-standaard ligt op de veiligheid en de kwaliteit van de geleverde verpakkingsmaterialen. Het certificaat eist onder meer een formeel risicoanalysesysteem, een gedocumenteerd efficiënt HACCP- en kwaliteitsmanagementsysteem, hygiëne van het personeel en de beheersing van productieprocessen.

Veiligheid en kwaliteit gegarandeerd
Omdat kwaliteit en veiligheid belangrijke pijlers zijn voor ons, lieten we ons bijstaan door een bedrijf dat zich specialiseert in het behalen van de BRC-norm.
Onze inspanningen werden beloond. Op 8 juli 2019 behaalden we het BRC-certificaat. Dankzij deze erkenning zijn klanten er zeker van dat al onze verpakkingen veilig zijn en geproduceerd worden in optimale omstandigheden.
Om aan de normen van de BRC/IoP-standaard te blijven voldoen, streeft Packaging Donckers altijd de volgende doelstellingen na:

  • Ons management engageert zich om de vereiste normen te implementeren.
  • We gebruiken een doeltreffend risicoanalysesysteem.
  • We streven productveiligheid en kwaliteitsmanagement na op basis van de ISO 9000-normen.
  • Onze bedrijfssite voldoet aan de actuele eisen voor hygiëne, onderhoud en afvalverwerking.
  • We volgen de productieprocessen van begin tot eind nauwlettend op en verzekeren de kwaliteit.
  • Onze medewerkers krijgen voldoende opleiding, dragen beschermende kledij en volgen strenge regels voor persoonlijke hygiëne.

Het resultaat? Een bedrijf dat constant werkt volgens de veeleisende voedselveiligheidsnormen en daardoor in staat is steeds kwaliteitsverpakkingen af te leveren.

Wilt u meer informatie over de voordelen van de BRC/IoP-standaard voor uw verpakkingsmateriaal? Neem contact op.